Salta al contingut

Premsa

Oliva organitza este estiu el programa de Menjador Solidari

foto reunió organització menjador solidari

Este matí s’ha realitzat una reunió de treball amb les entitats col·laboradores

 

L’Ajuntament d’Oliva, a través de la Regidoria de Benestar Social, posarà en funcionament, per tercer any consecutiu, el programa de Menjador Solidari en període estival, dirigit a menors escolaritzats en educació infantil i primària de la ciutat. En esta tercera edició participen un total de 90 xiquets/es d’edats compreses entre els tres i setze anys.

 

El programa pretén ajudar a superar l’actual situació de crisi, assegurant l’alimentació a menors en situació de risc social durant el període de vacances escolars, prestant un servei de menjador solidari. En l’edició d’enguany, els xiquets participants també s’emportaran el berenar a casa.

 

“En el context actual de crisi econòmica, la situació de precarietat de nombroses famílies amb menors en la nostra localitat, exigeix impulsar mesures que ajuden a pal·liar les condicions de desigualtat social i garantir una cobertura alimentària bàsica, en un col·lectiu d’especial vulnerabilitat i urgent necessitat. És per tot això que el Departament de Benestar Social ha treballat per portar endavant este programa, ja que és una prioritat per a este govern. Pensem que és la nostra obligació i el nostre deure continuar amb este projecte” assenyala la regidora, Paqui López.

 

El Menjador Solidari a Oliva s’iniciarà el dia 29 de juny i es realitza de dilluns a divendres durant els mesos de juliol, agost i setembre. “Per a esta delegació, una de les qüestions bàsiques és que estos menuts no detecten que van a un menjador solidari, i la privacitat dels menuts i de les seues famílies” comentava la regidora.

 

La regidora Paqui López vol agrair la col·laboració desinteressada de les associacions i entitats, ja que sense el seu recolzament no seria possible portar-lo endavant: Càritas Interparroquial, Creu Roja, Ames de Casa Tyrius,  AFISA, El Romani, Aripando i El Bastidor, que a través del seu voluntariat participaran activament en l’organització i l’atenció dels xiquets/es d’este programa solidari.

 

El projecte està sufragat al 100% amb una subvenció de la Conselleria de Benestar Social pel que fa als mesos de juliol i agost (12.792 euros), mentre que l’Ajuntament d’Oliva assumirá al 100% les despeses del menjador del mes de setembre.