Des de la Regidoria d’Agricultura es posa a la disposició dels ciutadans d’Oliva un model d’instància per tal que els veïns que hagen sofrit danys als camps, o accidents de trànsit, provocats pels porcs senglars, puguen fer-ho constar per escrit amb la finalitat de generar dades per a instar a la Generalitat Valenciana a declarar-ho com a plaga, valorant la magnitud real del problema.

Aquestes instàncies es creen seguint el que es va acordar en la reunió de regidors d’Agricultura de la Safor i la Marina que es va produir en abril, convocada per Gabriel Oltra, amb la finalitat que la Generalitat Valenciana, competent en aquesta matèria, actue immediatament per evitar danys majors.

Així doncs, aquells veïns afectats per danys, tant personals, com econòmics i materials ocasionats per porcs senglars, hauran de comunicar-ho per Registre d’Entrada, emplenant el model d’instància que poden agafar a l’Ajuntament d’Oliva, al Magatzem Municipal, o al web municipal (àrea d’agricultura).

El regidor d’Agricultura, Gabriel Oltra, anima a la ciutadania a generar informació per tal que l’ajuntament, amb la resta d’ajuntaments de la Safor que també estan posant a la disposició dels afectats aquest model normalitzat d’instància, aconseguisca generar la informació necessària perquè la Generalitat Valenciana atenga les nostres demandes i valore la magnitud del problema.

Recordar als propietaris de parcel·les la seua obligació de mantindre-les netes. Els terrenys perduts i la brossa serveixen als porcs senglars com a amagatalls i aliment quan baixen de les muntanyes, facilitant que es queden en zones urbanes. L’Ajuntament d’Oliva ja està procedint a la neteja de parcel·les de la seua propietat.