Salta al contingut

Àrees Inici Àrees D. Vida cultural D.5 Biblioteques D.5.1 Activitats setembre 2019

D.5.1 Activitats setembre 2019

 

 

Per a obtenir més informació sobre la programació del Servei de Biblioteques podeu consultar:

 

SETEMBRE 2019

 

HOMENATGE A VICENT OLASO ( divendres 20 setembre)

Per a tots els públics

Iniciem les activitats del nou curs 2019-2020 amb un acte molt especial, l’homenatge al nostre benvolgut Vicent Olaso, Arxiver-Bibliotecari de l’Ajuntament d’Oliva des de 1988 i Cap del Departament d’Arxius i Biblioteques.

 

Hora: 19 h

Lloc: Biblioteca de l’Envic (Passeig Gregori Maians, 36)

 

 

 

 

TRAVESSANT LES SEUES RETINES, de Jesús Martín “Chule” (24 setembre -30 octubre)

Exposició

Les Biblioteques d’Oliva, Tamarit i l’Envic, acolliran una exposició d’escultures de Jesús Martín ‘Chule’ basada en textos literaris. Són obres inspirades en títols de llibres d’autors i d’autores de diferents nacionalitats.

La mostra ‘Travessant les seues retines’ serà presentada per l’artista el pròxim dimarts 24 de setembre a les 18 h a la Biblioteca Tamarit i es podrà veure fins al 30 d’octubre de 2019.

A banda de poder contemplar les obres, les biblioteques plantegen un joc en el qual els/les participants hauran d’endevinar el títol de cada una de les escultures a partir d’una selecció de llibres.
Així, en una fitxa s’haurà de relacionar cada escultura amb un dels títols proposats. Totes les fitxes complimentades i contestades correctament entraran en el sorteig d’una novetat editorial que es realitzarà el 28 d’octubre.

Visita-la i participa en el joc que hem preparat!

 

Inauguració i presentació per part de l’autor: Dimarts 24 de setembre.

Lloc: Biblioteca Tamarit

Hora: 18 h

Horari de l’exposició: En l’horari habitual de les biblioteques.

 

 

 

UN BES FET A MIDA (dijous 26 de setembre)

Presentació de llibre

Presentació del llibre de poemes Un bes fet a mida, de M. Rosa Sabater i Soliva, a càrrec de Josep Lluís Roig i José Sala.

Amb la participació de Pilar Castellanos, M. Carmen Gadea, Irene Verdú i Pepa Savall.

Obra premiada amb el 22è Premi de Poesia Alella a Maria Oleart.

Lloc: Biblioteca de l’Envic

Hora: 19 h

 

 

 

 

REPTE LECTOR DE L’ESTIU (21 juny – 22 setembre)

De 6 a 16 anys

QUÈ és? Una iniciativa de foment a la lectura que organitza el Servei de Biblioteques cada estiu des de l’any 2015, proposant quatre reptes de lectura:

1r Al pas
2n Al trot
3r Al galop
4t Olímpic

Cada repte suposa llegir-se 6 llibres.

QUI pot participar? Xiquets i xiquetes d’entre 6 anys (nascuts el 2012) fins a joves de 16 anys amb carnet de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana.

COM es pot participar? Plantegem un passeig per diferents tipus de llibres amb 30 parades lectores (llibres de por, poesia, teatre,, igualtat, sorpresa …).

Cada participant farà el seguiment de les seues lectures en el DIARI DEL REPTE LECTOR que li proporcionarà la biblioteca i que haurà de presentar cada vegada que faça el préstec, juntament amb el carnet de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana.

Els llibres escollits s’hauran d’adaptar al nivell de lectura dels participants. Si tens més de 12 anys, els llibres IMPERDIBLES de la secció juvenil comptaran com a DOS, i pots llegir-te’n tants com vulgues!

Una vegada llegits els 6 llibres de cada repte, es farà la RESSENYA d’un d’ells però serà el personal de la biblioteca qui triarà el llibre del qual s’ha de fer. Sols s’acceptarà UNA per repte. Una vegada entregada es posarà el SEGELL de la biblioteca.

Finalitzat el termini, el 22 de setembre de 2019, les ressenyes seran valorades per a la seua exposició o publicació al voltant de la celebració del Dia de la Biblioteca. Els treballs presentats podran retirar-se a partir de l’endemà de la clausura de l’exposició. Si no s’ha fet després dels 30 dies següents, la biblioteca serà la responsable i farà amb ells el que considere més convenient.

 

 

 

 

Podeu consultar l’agenda en bibliotecaspublicas.es/oliva