Salta al contingut

Premsa

Continua el II Cicle ‘Fem Memòria’ amb l’exposició sobre la repressió de postguerra

La diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez, inaugura hui en el Museu Etnològic un recull d’imatges i textos sobre els efectes de la repressió franquista

La mostra itinerant es podrà visitar fins el diumenge, 13 de maig

Hui dimecres, a les 20.00, s’inaugura al Museu Etnològic d’Oliva l’exposició “No tindreu pau després de la guerra”, realitzada per l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València i finançada per la Diputació de València.

L’exhibició es compon d’un total de dotze panells il·lustrats que denuncien la violència exercida durant la postguerra pel franquisme, amb la detenció, reclusió i assassinat de milers de persones que havien defensat la democràcia. A través d’expedients judicials, diaris, fotografies i testimonis directes de les víctimes, el públic serà capaç de rememorar a les persones que van viure en la província de València durant la dictadura.

A més dels mecanismes de repressió i control social practicats durant la postguerra, el projecte expositiu tracta de forma transversal la repressió contra les dones, així com la memòria ‘i desmemòria’ d’aquest període en l’actualitat. D’altra banda, en el seu desenvolupament s’ha parat atenció a l’ús d’un llenguatge inclusiu i a la representació de les diferents comarques i poblacions valencianes.

La mostra, que forma part del II Cicle ‘Fem Memòria’ impulsat per l’Ajuntament d’Oliva, es podrà visitar fins el diumenge, 13 de maig, en l’horari habitual del Museu Etnològic (carrer de Tamarit, 2-4), de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.30 i de 16.00 a 19.30 h; i diumenge, d’11.00 a 13.30 h.